Brandbeveiliging

Betrouwbare rookmelders van Alindo Security

Voor de veiligheid van u en uw gezin is een goede rookmelder absoluut onmisbaar in uw huis. Brandmelders slaan alarm als ze abnormale hoeveelheden rook detecteren en waarschuwen zo als er brand is uitgebroken. Zeker ’s nachts kan een brandmelder levens redden: als u slaapt merkt u niets van het vuur.

Een brandmeldsysteem moet daarom minstens op elke verdieping van uw woning worden geplaatst. Sinds 2013 is dit in België zelfs verplicht in iedere huurwoning. U hoort ze voor een optimale werking aan het plafond te bevestigen, omdat warme lucht en rook immers opstijgen. Alindo Security heeft een groot aanbod aan verschillende soorten rookmelders in meerdere prijsklassen. Wij leveren aan bedrijven en particulieren.

Een rookmelder kopen voor uw situatie

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een optische rookmelder: deze slaat aan als de uitzending van een intern lichtje naar de ontvanger in de melder wordt verstoord, hetgeen gebeurt bij rookontwikkeling in de ruimte. Optische rookmelders slaan dus alarm bij rook, terwijl een thermische melder daarentegen af gaat zodra de temperatuur in de kamer boven een vooraf ingestelde waarde stijgt. Dat is meestal rond de 60°C. Een subcategorie van thermische melders is de thermodifferentiaalmelder. Dit is een geavanceerd soort thermische rookmelder die afgaat als de temperatuur abnormaal snel stijgt.

Naast de bovengenoemde soorten brandmelders zijn er nog meer mogelijkheden waaruit u kunt kiezen. Ook zogenoemde geschakelde brandmelders zijn een handige optie voor uw woning of bedrijfspand, waarmee u de veiligheid nog verder vergroot. Met een geschakeld rookmelder systeem gaan alle rookmelders in het pand af zodra er één melder rook of hitte detecteert. Is er een brand ontstaan in de keuken, dan wordt u en uw gezin in de verschillende slaapkamers ook tijdig gewaarschuwd. Deze geschakelde brandmelders zijn draadloos verbonden, zodat u met dit systeem profiteert van extra veiligheid zonder lelijke snoeren.

Tot slot hebt u de keuze uit rookmelders op het lichtnet of een rookmelder op lithium batterijen. Een brandmelder op stroom is aangesloten op het lichtnet, zodat het apparaat altijd optimaal functioneert. Dit type brandmelder heeft ook een verplichte noodbatterij voor het geval de stroom uit zou vallen. Deze kan tegenwoordig vaak standaard worden geïnstalleerd in nieuwbouwwoningen. Een brandmelder op batterijen daarentegen is mobieler en overal te bevestigen waar u wil. Deze laatste geeft een melding zodra de batterij vervangen moet worden, om ervoor te zorgen dat het apparaat altijd goed werkt.

Rookmelder: prijs voor elk budget

Wat kost een rookmelder? Ook wat betreft de prijs van rookmelder heeft u bij Alindo Security ruim de keuze. Thermische melders bevinden zich in de lagere prijsklassen, maar deze hebben als nadeel dat ze relatief snel af gaan. Een goedkope rookmelder is dus wel vriendelijk voor de portemonnee, maar heeft zo zijn nadelen. Daarmee loopt u bovendien het risico dat het apparaat niet al te lang mee gaat. Kies liever voor een robuuste melder van hoge kwaliteit, waar u jarenlang op kunt vertrouwen. Daarmee bespaart u zeker kosten op de lange termijn! Wij adviseren u graag over de rookmelder die het beste bij uw budget en noden past.

Bent u benieuwd naar de meeste geschikte brandmelder voor uw woning of winkel? Neem gerust contact met ons op voor een antwoord op al uw vragen. Wij komen graag eens bij u langs om de situatie bij u thuis te bekijken en u van vrijblijvend advies op maat te voorzien. U kunt bij ons een rookmelder kopen en wij kunnen deze ook komen installeren. Bel ons of stuur een e-mail, dan maken we direct een afspraak.