Bewegingsmelders

Een bewegingsmelder: veilig en praktisch

Met een bewegingsmelder bij uw huisdeuren en garagepoort maken inbrekers geen kans. Doordat een bewegingsmelder vrijwel altijd met een lichtbron is verbonden, zullen ongenode gasten worden afgeschrikt: hun plotselinge zichtbaarheid maakt inbreken of vandaliseren meteen een stuk riskanter. Met een detectiestraal van vaak zo’n 8 tot 12 meter springt de melder snel aan. De bewegingsdetector gaat pas werken als het begint te schemeren.

Daarnaast is een bewegingsmelder ook erg praktisch bij uw dagelijks doen en laten. Zodra het donker wordt, gaat het licht branden als u bij uw voordeur staat. Zo hoeft u niet meer in het donker naar uw sleutels of het sleutelgat te zoeken. En als er geen bewegingen meer worden gedetecteerd, schakelt de bewegingssensor automatisch het licht weer uit.

Ook binnenshuis kan een bewegingsdetector een uitkomst zijn. Het licht springt automatisch aan als u ergens binnenkomt, en gaat ook vanzelf weer uit. Zo kunt u heel wat elektriciteit besparen. Een simpele bewegingssensor op het toilet kunt u vrij gemakkelijk zelf installeren, zeker de draadloze varianten. Voor bewegingsmelders buitenshuis zijn er vaak ingewikkelder handelingen nodig. Daarvoor schakelt u het best een erkend installateur in, zoals de professionals van Alindo Security.

Ons aanbod aan bewegingsmelders

Er zijn verschillende soorten bewegingssensoren op de markt, zodat u er altijd één vindt die geschikt is voor uw wensen en noden. Zo kan een bewegingsmelder 360° bereik hebben, maar ook 180° of minder behoort tot de mogelijkheden. Dan is er de bewegingssensor voor inbouw: deze wordt mooi weggewerkt in uw plafond of in het afdak bij uw buitendeuren. Een opbouw bewegingsmelder bevestigt uw simpelweg op uw muur of plafond. U kunt ook kiezen voor een bewegingsmelder met schemerschakelaar: deze biedt de keuze om al in de schemering of pas in de nacht aan te springen en ook aan te blijven.

Ook een mini bewegingssensor behoort tot de mogelijkheden. Dit type sensor is heel compact en onopvallend, en heeft toch een groot bereik en snelle detectie. Een mini bewegingsmelder voor inbouw is zeer discreet en esthetisch. Tot slot is een bewegingsmelder met afstandsbediening een optie. Daarmee kunt u heel gemakkelijk de instellingen van de sensor (tijdelijk) wijzigen, bijvoorbeeld als u op een zomeravond de buitenlamp permanent aan wilt houden of als u op vakantie gaat.

Bewegingsmelder kopen bij Alindo Security

Is uw interesse gewekt en hebt u nog vragen? Of wilt u uw woning of bedrijfspand eens laten doorlichten op zwakke plekken en beveiligingsmogelijkheden? Twijfel niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Onze ervaren vakmensen staan u graag bij met persoonlijk advies!