Camerabewaking

Videobewaking voor extra veiligheid

Het aantal woninginbraken blijft stijgen in België, en daarom zijn systemen voor videobewaking meer en meer in opkomst. Een duidelijk zichtbare camera aan uw buitenmuur werkt goed als preventie tegen inbraak. Deze schrikt potentiële dieven en vandalen af, en kan bovendien instaan voor doeltreffende registratie van de beelden. Deze opnames kunnen gebruikt worden als aanvullend bewijs bij een eventuele aangifte.

Alindo Security levert en installeert verschillende soorten van videobewaking. Onze camera’s zijn er voor binnen en buiten, voor particulieren maar ook voor bedrijven, horeca en winkels. We hebben opvallende camera’s in ons assortiment, waar een sterke afschrikwekkende werking van uit gaat, maar ook discrete camera’s die ervoor zorgen dat uw video beveiliging bijna niet opvalt.

Camerabewaking: hoe werkt het?

Een eerste optie voor camerabewaking is een analoge camera. Dit systeem is enigszins verouderd maar wordt door de scherpere prijs nog altijd gebruikt. Analoge camera’s zijn relatief eenvoudig te installeren. De camera wordt met kabels gekoppeld aan een monitor en, als u dat wenst, een recorder. De beelden worden opgeslagen op een harde schijf. Wel is de kwaliteit van het beeld en de opnames bij analoge bewakingscamera’s niet zo hoog. U moet dus goed bedenken of een hoge beeldresolutie belangrijk is voor uw beveiligingssituatie. Wilt u de camera bewaking vooral gebruiken voor opsporing, of ook voor gedetailleerde identificatie van potentiële inbrekers?

Een digitale bewakingscamera heeft een veel hogere beeldresolutie en registreert vaak in kleur. Dit type bewakingscamera werkt met een ingebouwde videoserver, in plaats van een externe. Ook een digitale camera slaat de beelden op een harde schijf op. Dit type camera bestaat in draadloze uitvoering: deze zijn relatief iets goedkoper en ze zijn ook gemakkelijker te installeren dan camera’s met kabel. Ook is een draadloos systeem simpel uit te breiden met extra camera’s.

Bewakingscamera’s en nieuwe ontwikkelingen

Door de toenemende populariteit van bewakingscamera’s is de industrie continu in ontwikkeling. Een zeer praktische nieuwe toepassing is de mogelijkheid om uw bewakingscamera’s op te volgen via het internet of uw eigen netwerk. Zo blijft u op de hoogte, ook als u niet thuis bent. Daarnaast is het mogelijk om via e-mail of sms meldingen te ontvangen van vooraf ingestelde gebeurtenissen. Registreert uw camera iets abnormaals, dan weet u dit direct en kunt u gepaste actie ondernemen. Camerabewaking via internet biedt de gebruiker dus vele nieuwe mogelijkheden om de veiligheid van het eigendom aanzienlijk te vergroten.

Daarnaast kunnen moderne systemen voor camerabewaking ook worden gekoppeld aan videofonie- en automatisatiesystemen. Zo kunnen de beelden van uw videofoon op de server worden opgeslagen en kunt u na controle van de beelden bijvoorbeeld uw poort of deur van op afstand openen. Uw bewakingscamera kan ook aan uw alarmsysteem worden gekoppeld. Mocht het alarm afgaan, dan kan uzelf of de meldkamer direct controleren of er daadwerkelijk sprake is van inbraak of vandalisme.

Pas op: camerabewaking en wetgeving om rekening mee te houden

Het aanschaffen van een bewakingscamera heeft wel wat voeten in de aarde. U bent namelijk verplicht zich te houden aan de recent opgestelde camerawetgeving als u gebruik wilt maken van camera’s rond uw huis, horecazaak, winkel of bouwplaats. Deze zogenoemde Camerawet is een aanvulling op de al langer bestaande Privacywet, die overigens nog altijd geldt.

Deze wetten schrijven voor dat u uw camerabewaking set verplicht moet melden bij de Commissie ter Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer. U moet het bestaan van de camera ook aan de korpschef van uw politiezone kenbaar maken. Ten derde bent u verplicht om een sticker voor camerabewaking aan uw deur te kleven. Daarnaast is het verboden om de openbare ruimte te filmen. Als dit onvermijdelijk is, dan moet dit in ieder geval zoveel mogelijk beperkt worden. Voorts moet er een centrale figuur worden aangewezen die verantwoordelijk is voor de verwerking van de camera en de beelden. Deze persoon, rechtspersoon of vereniging is ook verantwoordelijk bij overtreding van de Camerawet.

Om u te helpen gebruik te maken van een bewakingscamera zonder daarbij per ongeluk de wet camerabewaking te overtreden, staat Alindo Security u graag bij met advies. Wat mag, wat is verboden en wat moet u allemaal regelen? Wat zijn de regels voor uw specifieke situatie? Voor dit soort vragen bent u bij ons aan het juiste adres.

Een erkend installateur voor installatie van uw beveiligingscamera

Alindo Security is erkend installateur van beveiligingssystemen. Wij kunnen met onze 20 jaar ervaring perfect inschatten wat uw noden zijn en waar in uw eigendom zich mogelijk zwakke plekken bevinden. Juist in het geval van camerabeveiliging is ons professioneel advies zeer nodig. Een doeltreffend beveiligingscamera systeem moet immers helemaal op maat gemaakt worden voor uw woning of bedrijfspand.

Wij komen daarom graag vrijblijvend op bezoek bij u thuis, op uw bouwplaats of in uw zaak. We inventariseren voor u welke beveiligingscamera’s nodig zijn en waar deze geplaatst moeten worden, om zo het meest geschikte systeem voor uw situatie te realiseren. Vervolgens komen onze vakmensen uw camera beveiliging voor u installeren, om het systeem zo effectief mogelijk te maken. Bent u benieuwd naar al onze mogelijkheden, of wilt u een offerte aanvragen? Neem gerust contact met ons op!